انواع سرطان گلو؛ علل، تشخیص و درمان سرطان حنجره

سرطان حنجره و گلو چیست؟ چه درمان هایی برای آن وجود دارد؟ مراحل پیشرفت سرطان حنجره و گلو چگونه خواهد بود؟ سرطان نوعی بیماری است که سلول های غیر طبیعی در آنها تکثیر می شوند و به طور غیر قابل کنترل در بدن تقسیم می شوند. این سلول های غیر طبیعی با رشد خود تومور را تشکیل می دهند. سرطان گلو به سرطان جعبه صوتی، بند ناف و سایر قسمت های گلو مانند لوزه ها و دهان و حلق اشاره دارد. سرطان گلو اغلب در دو دسته قرار دارد سرطان حلق و سرطان حنجره. در این بخش از بیماری های دکتر سلام به بررسی کامل سرطان گلو و حنجره خواهیم پرداخت.

عفونت گلو

حقایقی در مورد سرطان گلو

سرطان گلو در مقایسه با سایر سرطان ها نسبتاً نادر است. انستیتوی ملی سرطان تخمین می زند بزرگسالان در ایالات متحده:

  1. حدود 1.2 درصد در طی عمر خود به حفره دهان و سرطان حلق مبتلا خواهند شد.
  2. حدود 0.3 درصد در طول زندگی خود به سرطان حنجره مبتلا خواهند شد.

سرطان گلو رشد کنترل نشده سلول در گلو است. متداول ترین سرطان در ایالات متحده، سرطان حلق و حنجره است.

60.7 درصد از مبتلایان به سرطان حنجره و 5/64 درصد از مبتلایان به سرطان حلق بیش از 5 سال پس از تشخیص زندگی می کنند. علائم شامل مشکل در بلع، تغییر صدا و سرفه خونی است.ددرمان شامل رادیوتراپی و شیمی درمانی است.

روش های زیادی برای مدیریت عوارض جانبی درمان سرطان در خانه وجود دارد.

انواع سرطان گلو

اگرچه همه سرطان های گلو شامل توسعه و رشد سلول های غیر طبیعی است، اما پزشک برای تعیین موثرترین برنامه درمانی باید نوع خاص شما را مشخص کند.

دو نوع اصلی سرطان گلو عبارتند از:

سرطان سلولی فلسی:
این نوع سرطان گلو روی سلول های صاف که گلو را لایه برداری می کند، تأثیر می گذارد. این شایع ترین سرطان گلو در ایالات متحده است.

آدنوکارسینوما:
این نوع سرطان گلو روی سلول های غده اثر می گذارد و نادر است.

انواع سرطان گلو عبارتند از:

سرطان حلق: این سرطان در حلق ایجاد می شود، این لوله توخالی است که از پشت بینی شما تا بالای بادگیر شما جریان دارد.
سرطان های حلق که در گردن و گلو ایجاد می شوند عبارتند از:

  • سرطان نازوفارنکس (قسمت بالای گلو)
  • سرطان اوروفارنکس (قسمت میانی گلو)
  •  سرطان هیپوفارنکس (قسمت پایین گلو)

سرطان حنجره: این سرطان در حنجره شکل می گیرد، که جعبه صوتی شماست.

سرطان حنجره , سرطان گلو

علائم سرطان گلو و حنجره

هر نوع سرطان گلو متفاوت است. علائم بستگی به مرحله و محل سرطان دارد.

علائم اولیه اولیه سرطان حنجره و حلق شامل:

  • مشکل در بلع
  • تغییر صدا، به ویژه خشکی یا عدم صحبت صریح
  • گلو درد
  • کاهش وزن غیر قابل توضیح
  • تورم چشم، فک، گلو یا گردن
  • خونریزی در دهان یا بینی
  • سرفه طولانی مدت
  • سرفه کردن با خون
  • توده یا زخمی که بهبود نمی یابد
  • مشکلات خس خس یا تنفس
  • درد هنگام بلع
  • درد گوش

این علائم می تواند از شرایط جدی تری برخوردار باشد، اما مهم است که پزشک آنها را چک کند تا وجود نوعی از سرطان گلو را رد کند.

علل و عوامل خطر در سرطان گلو و حنجره چیست؟

علت خاص سرطان گلو مشخص نیست.

سرطان هنگامی اتفاق می افتد که سلول های طبیعی در گلو تکثیر می شوند و زندگی پس از مرگ سلول های طبیعی ادامه می یابند. نتیجه آن تورم یا توده در گلو است که به عنوان تومور شناخته می شود.

عوامل خاصی وجود دارد که خطر ابتلا به سرطان در گلو را افزایش می دهد ، از جمله:

نوشیدن زیاد الکل

استفاده از محصولات دخانی: از جمله استعمال سیگار یا جویدن تنباکو یا مصرف اسنک

بیماری رفلاکس معده و معده (GERD): شرایطی که اسید معده در آن به داخل لوله غذایی می رود

ویروس( Epstein-Barr (EBV: ویروس شایع گاهی اوقات در بزاق یافت می شود

ویروس ویروس پاپیلومای انسانی (ویروس HPV): ویروس مقاربتی

اگر کسی دارای سندرم های ارثی خاص مانند کم خونی Fanconi باشد، ممکن است به سرطان گلو مبتلا شود.

این نوع سرطان بیشتر در مردان و افراد مسن دیده می شود.

سرطان حنجره , سرطان گلو

تشخیص سرطان حنجره و گلو

دریافت تشخیص اولیه سرطان گلو بسیار مهم است. این احتمال بقا را تا حد زیادی افزایش می دهد. فرد مبتلا به سرطان گلو ممکن است به پزشک معالج به نام انکولوژیست مراجعه شود. این نوع پزشک متخصص در معالجه سرطان است.

ابتدا یک پزشک در مورد علائم سؤال خواهد کرد. اگر به نظر می رسد علائم نشان دهنده سرطان گلو است، پزشک با قرار دادن لوله در گلو، نگاه دقیق تری خواهد داشت.

این لوله دارای یک نور و آینه متصل است تا پزشک بهتر معاینه کند. در برخی موارد، آنها ممکن است نمونه ای از بافت گلو را برای آزمایش سرطان بگیرند.

سایر آزمایش های تصویربرداری ممکن است انجام شود، از جمله اسکن های X-ray ، CT ، MRI یا توموگرافی انتشار پوزیترون (PET).

این تصاویر به پزشک کمک می کند تا میزان سرطان و بهترین راه درمان آن را پیدا کند. درمان با شدت یک سرطان، مرحله بندی نامیده می شود.

مرحله سرطان گلو به شرح زیر است:

مرحله 0: سرطان به بافتهای خارج از گلو گسترش نمی یابد.

مرحله I: تومور كمتر از 7 سانتيمتر (سانتيمتر) است و فقط در گلو ظاهر می شود.

مرحله دوم: تومور کمی بزرگتر از 7 سانتی متر است اما فقط در گلو باقی می ماند.

مرحله سوم: سرطان در بافتها و اندامهای مجاور رشد کرده و گسترش یافته است.

مرحله چهارم: سرطان به غدد گردن، اندامهای دوردست یا هر دو گسترش یافته است.

مرحله سرطان، شدت و طول مدت درمان را تعیین خواهد کرد.

سرطان گلو می تواند شیوع یابد.

سرطان گلو که منشأ سلول های سنگفرشی است می تواند به بافتهای عمیق تر از جمله ماهیچه حمله کند. برخی از انواع سرطان های تیروئید می توانند به سرعت به ساختارهای اطراف، مانند نای حمله کنند. اگر درمان نشود، تومور بزرگ کننده می تواند نای را فشرده کرده و باعث مشکلات تنفسی شود. سرطان گلو ممکن است متاستاز شود (گسترش) در سایر بافتها یا اعضای بدن مانند ریه گسترش یابد.

سرطان حنجره , سرطان گلو

درمان سرطان گلو و حنجره

درمان بستگی به اندازه، نوع و محل سرطان و میزان شیوع آن دارد، اما می تواند شامل موارد زیر باشد:

جراحی: تومور از نظر جراحی برداشته می شود. این ممکن است بسته به محل و اندازه تومور، نیاز به برداشتن جزئی یا کل تیروئید، بافت یا عضله یا کل حنجره (حنجره) یا زبان (گلوکتکتومی) داشته باشد. در صورت شیوع سرطان به این غده ها، ممکن است لازم باشد که غده های لنفاوی نزدیک نیز برداشته شوند.

پرتودرماني:
دوزهاي كوچك و دقيق پرتودرماني را هدف قرار داده و سلول هاي سرطاني را از بين مي برد.

شیمی درمانی:
استفاده از داروهای کشنده سرطان، اغلب در ترکیب با رادیوتراپی استفاده می شوند. شیمی درمانی می تواند در کنترل سرطان هایی که گسترش یافته اند (متاستاز) مفید باشد زیرا تمام بدن درمان می شود.

درمان های چند حالته یا کمکی:
مانند جراحی به دنبال پرتودرمانی، یا شیمی درمانی – خصوصاً در مورد تومورهای بزرگ.

نظارت طولانی مدت:
این ممکن است شامل معاینات منظم و اشعه ایکس برای اطمینان از بازگشت سرطان باشد.

توانبخشی درمانی:
این ممکن است شامل کمک یک متخصص تغذیه، گفتاردرمانگر و فیزیوتراپیست باشد. مددکاران اجتماعی، مشاوران و روانشناسان بالینی می توانند به بیماران کمک کنند تا با تغییرات بعد از عمل در امور مالی، زندگی اجتماعی و حرفه ای و شکل ظاهری خود کنار بیایند.

عفونت گلو

عوارض جانبی درمان سرطان گلو

بسته به اندازه، نوع و محل سرطان و درمان های مورد استفاده، عوارض جانبی شامل موارد زیر است:

حالت تهوع :
برخی از بسیاری از عوارض جانبی کوتاه مدت شیمی درمانی شامل تهوع، استفراغ و ریزش مو است.

زخم و ناهنجاری :
بسته به نوع عمل جراحی مورد نیاز و میزان برداشتن بافت، بیمار ممکن است زخم دائمی و تا حدودی ناهنجاری داشته باشد.

مشکلات گفتاری :
جراحی گلو می تواند به طور موقت یا دائم بر گفتار تأثیر بگذارد. در بعضی موارد، علائم (مانند صدای خشن یا ضعیف) با بهبودی بدن بهبود می یابد، در حالی که در موارد دیگر، تغییرات صوتی دائمی است. صدا درمانی می تواند به بهبود این نتایج کمک کند.

نیاز به سمعک :
در صورت وجود لارنژکتومی کامل برای از بین بردن حنجره، تکنیک های ارتباطی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • پروتز صوتی سیلیکونی قابل جابجایی که برای تولید گفتار تقریبا عادی درج شده است
  • استفاده از هوا از مری یا گلو برای تولید گفتار
  • حنجره مصنوعی (کمک ارتباطی)، در مقابل گردن یا داخل دهان نگه داشته می شود تا در ارتباطات کمک کند. آسیب شناسان گفتاری به مردم می آموزند که از همه این تکنیک ها استفاده کنند.

مشکلات بلع (دیسفاژی) :
ممکن است یک لوله موقت برای خوردن و آشامیدن در حین بهبودی گلو مورد نیاز باشد. انواع لوله هایی که ممکن است مورد استفاده قرار گیرد عبارتند از:

  • لوله نازوگاستریک (یک لوله نازک که از طریق بینی و گلو به داخل معده پیچیده می شود)
  • گاسترواستومی آندوسکوپی از راه پوست (PEG)

PEG لوله ای است که از طریق شکم به صورت جراحی وارد معده می شود. بعضی اوقات PEG دائمی است. در جایی که مشکلات بلع پس از درمان وجود داشته باشد، آسیب شناسان گفتار می توانند با ارائه تمرینات توانبخشی و پیشنهادهایی برای مدیریت این مشکل کمک کنند.

تراکئوستومی :
در بعضی موارد لازم است که یک سوراخ در گردن به داخل نای ایجاد شود و یک لوله را برای تأمین یک راه هوایی روشن وارد کنید. هنگامی که تورم فروکش کرد، لوله ممکن است خارج شود و برش بسته شود. در مورد لارنژکتومی توتال، یک تراشهوستوم جراحی دائمی (یا استوما) در گردن وجود دارد، اما معمولاً از لوله استفاده نمی شود.

هورمون درمانی:
در مورد سرطان تیروئید، بیماران به عمل جراحی تیروئید مداوم نیاز دارند.

سرطان حنجره , سرطان گلو

ادامه دادن به زندگی با سرطان حنجره و گلو

اینها آمارهای عمومی مبتنی بر گروههای بزرگی از بیماران است. آنها نمی توانند به شما بگویند در مورد بیماری شما چه خواهد شد.

هیچ کس نمی تواند دقیقا به شما بگوید چه مدت زندگی خواهید کرد. بستگی دارد به:

  • نوع و مرحله سرطان
  • وجود سرطان در غدد کشاله ران
  • سطح تناسب اندام شما
  • درمان قبلی

بقا براساس مرحله سرطان

هیچ آماری در سراسر انگلیس برای سرطان بقای حنجره از نظر مرحله وجود ندارد. آمار بقا برای هر مرحله از سرطان حنجره در یک منطقه از انگلیس موجود است.

ارقامی که ارائه می دهیم از سیستم مرحله بندی شماره استفاده می کنند. این سیستم مرحله بندی با مراحل T که پزشکان استفاده می کنند کمی متفاوت است. ما توضیحات مختصری از هر مرحله را برای کمک به شما در یافتن اطلاعات مربوطه ارائه می دهیم. اما اگر مطمئن نیستید، از پزشک یا پرستار خود بخواهید که در درک این اطلاعات به شما کمک کند.

مرحله  1

حدود 90 از 100 بزرگسال (حدود 90٪) بعد از تشخیص سرطان به مدت 5 سال یا بیشتر زنده می مانند.

سرطان حنجره در مرحله 1 فقط در یک قسمت از حنجره است و تارهای صوتی هنوز قادر به حرکت هستند. سرطان به بافتهای اطراف، غدد لنفاوی یا اندامهای دیگر گسترش نیافته است.

مرحله 2

حدود 60 از 100 بزرگسال (حدود 60٪) بعد از تشخیص، 5 سال یا بیشتر زنده می مانند.

مرحله 2 سرطان حنجره از قسمت شروع آن به قسمت دیگری از حنجره گسترش یافته است. در برخی از انواع سرطان حنجره،به تارهای صوتی منتقل شده است و ممکن است اینها قادر به حرکت نباشند. سرطان به غدد لنفاوی یا اندامهای دیگر سرایت نشده است.

مرحله 3

تقریبا 60 از 100 بزرگسال (تقریبا 60٪) بعد از تشخیص، 5 سال یا بیشتر زنده می مانند.

سرطان حنجره مرحله 3 در سراسر حنجره رشد کرده است اما به سایر قسمتهای بدن شیوع پیدا نکرده است. یا حداقل در بند ناف ثابت است و نمی تواند حرکت کند. ممکن است سرطان به غده لنفاوی مجاور نزدیک باشد که از عرض 3 سانتی متر بزرگتر نباشد.

مرحله 4

بیش از 40 از 100 بزرگسال (بیش از 40٪) بعد از تشخیص ، 5 سال یا بیشتر زنده می مانند.

سرطان مرحله 4 ممکن است در بافت خارج از حنجره مانند تیروئید یا لوله غذایی گسترش یابد. این بیماری ممکن است به غدد لنفاوی که از فاصله دورتر و در اندازه بزرگتر هستند گسترش یابد. و ممکن است در قسمت های دیگر بدن نیز گسترش یافته باشد.

سرطان حنجره , سرطان گلو

بقا برای تمام مراحل سرطان

فقط آماری برای مردان در دسترس است. این امر به این دلیل است که تعداد کمی از خانمها مبتلا به سرطان حنجره هستند.

به طور کلی برای مردان مبتلا به سرطان حنجره در انگلیس و ولز:

  • حدود 85 از هر 100 نفر (حدود 85٪) بعد از تشخیص، 1 سال یا بیشتر زنده می مانند
  • از هر 100 (حدود 65٪) 65 نفر بعد از تشخیص، 5 سال یا بیشتر زنده می مانند
  • حدود 55 از هر 100 (حدود 55٪) بعد از تشخیص، 10 سال یا بیشتر زنده می مانند

مراقبت های تسکینی در سرطان حنجره و گلو

بعضی اوقات، سرطان خیلی پیشرفته است و درمان ممکن نیست. مراقبت تسکینی با هدف مدیریت درد و کاهش شدت علائم انجام می شود. برخی از گزینه ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • مدیریت درد متناسب با فرد، که با مشورت پزشکان فرد و متخصصان مراقبت تسکین دهنده تهیه شده است.
  • داروهای تسکین دهنده درد مانند پاراستامول و داروهای افیونی که با توجه به افراد و به حداقل رساندن عوارض جانبی انتخاب می شوند.
  • رادیوتراپی، جراحی، هورمون درمانی و شیمی درمانی نیز در صورت کاهش این تومورها ممکن است درد را تسکین دهند.
  • لوله های معده یا آندوسکوپی دائمی از راه پوست تا فرد بتواند غذا بخورد.
  • مشاوره روانشناختی، معنوی و اجتماعی برای کمک به شخص و اعضای خانواده که با شرایط پایانی خود مطابقت دارند.
  • مراقبت تسکینی را می توان در خانه ارائه داد.

جلوگیری از سرطان حنجره و گلو

هیچ روش اثبات شده ای برای جلوگیری از بروز سرطان گلو وجود ندارد. اما به منظور کاهش خطر ابتلا به سرطان گلو، می توانید:

سیگار را متوقف کنید یا سیگار را شروع نکنید:
اگر سیگار می کشید، ترک کنید. اگر سیگار نمی کشید، شروع نکنید. قطع مصرف سیگار بسیار دشوار است، بنابراین از دیگران کمک بگیرید. پزشک شما می تواند در مورد مزایا و خطرات بسیاری از راهکارهای ترک سیگار مانند داروها، محصولات جایگزین نیکوتین و مشاوره صحبت کند.

الكل را فقط در حد اعتدال بنوشيد:
در صورت وجود اگر نوشیدن الکل را انتخاب کردید، این کار را با اعتدال انجام دهید. برای بزرگسالان سالم، این بدان معناست که حداکثر یک نوشیدنی در روز برای زنان در هر سنی و آقایان بزرگتر از 65 سال و حداکثر دو نوشیدنی در روز برای آقایان 65 ساله و جوان تر است.

رژیم غذایی سالم و پر از میوه و سبزیجات را انتخاب کنید:
ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزیجات ممکن است خطر ابتلا به سرطان گلو را کاهش دهند. انواع میوه و سبزیجات رنگارنگ بخورید.

خود را از HPV محافظت کنید:
تصور می شود برخی از سرطان های گلو ناشی از عفونت جنسی پاپیلوم ویروس انسانی (HPV) هستند. شما می توانید با محدود کردن تعداد شرکای جنسی خود و استفاده از کاندوم در هر بار که رابطه جنسی دارید، خطر ابتلا به HPV را کاهش دهید. همچنین از واکسن HPV که در دسترس پسران، دختران و زنان و مردان جوان است، استفاده کنید.

سرطان حنجره , سرطان گلو

هفت غذایی که می تواند به جلوگیری از سرطان حنجره کمک کند

کاسه ای پر از کلم بروکلی بخارپز. شما می گویید “پنبرگر مضاعف کجاست؟” اما می دانید کلم بروکلی برای شما مناسب است، خصوصاً بدون پنیر ذوب شده. سوال اینجاست که چقدر خوب است؟ و نکته دیگر اینکه آیا این، یا هر نوع ماده غذایی، می تواند به جلوگیری از بیماری مانند سرطان کمک کند؟

پاسخ مثبت است – بعضی از مواد غذایی خاصیت های ضد سرطان را نشان داده اند، اگرچه هنوز کسی نتوانسته است یک وعده غذایی یا غذای دیگری را به طول کامل نشان دهد که می تواند از بروز سرطان در مسیرهای آن جلوگیری یا متوقف کند. با این وجود، تحقیقات انجام شده حاکی است که یک رژیم غذایی سالم و مقوی که پر از میوه و سبزیجات رنگارنگ است، کلید اصلی بیماری قلبی، دیابت و احتمالاً سرطان است.

در حقیقت، دانشمندان اطلاعات بیشتری درمورد چه چیزی نخورید – گوشتهای فرآوری شده، غذاهای شور، نوشیدنی های شیرین، گوشت قرمز – و اینکه از میوه ها و سبزیجات استفاده کنید، در دسترس شما قرار داده اند. و آنها این مواد غذایی را مهم می دانند.

یک بررسی جامع از هزاران مطالعه در مورد رژیم غذایی، فعالیت بدنی و وزن انجام شده برای صندوق جهانی تحقیقات سرطان و انستیتوی تحقیقات آمریکایی سرطان به مزایای خوردن بیشتر غذاهای با منشاء گیاهی اشاره کرد. غذاهایی مانند کلم بروکلی، توت و سیر برخی از قویترین پیوندها را برای پیشگیری از سرطان نشان دادند.

آنتی‌اکسیدان چیست و برای بدن شما چه می‌کند؟

آنتی اکسیدان ها، فیتوشیمیایی ها و سرطان

شما در مورد آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین C، لیکوپن و بتاکاروتن که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات وجود دارد، شنیده اید. مطالعات نشان می دهد افرادی که وعده های غذایی می خورند که سرشار از میوه و سبزیجات هستند، خطر ابتلا به سرطان کمتری دارند. Jed W. Fahey ، ScD ، MS ، استادیار جانس هاپکینز بلومبرگ می گوید، انواع مواد شیمیایی از گیاهان معروف به فیتوشیمیایی سلول ها را از ترکیبات مضر در مواد غذایی و محیط زیست محافظت می کند، همچنین از آسیب و جهش سلولی جلوگیری می کند. دانشکده بهداشت عمومی و دانشکده پزشکی آن به بررسی چگونگی کمک به سبزیجات در محافظت در برابر بیماری کمک می کند، پرداخته است.

وندی دیمارک-وانفرد ، PhD ، RD، مدیر پیشگیری و کنترل سرطان در مرکز جامع سرطان سرطان دانشگاه آلاباما می گوید، یک رژیم غذایی که می تواند از بروز سرطان جلوگیری کند، متفاوت تر از غذاهای سالمی نیست که باید به هر حال از آنها استفاده کنید. این یعنی از میوه ها و سبزیجات زیادی و همچنین غلات سبوس دار و گوشت بدون ماهی یا ماهی استفاده کنید.

و وزن نیز مهم است. وزن را در یک مقدار سالم نگه دارید و در صورت لزوم مقداری از وزن خود کم کنید. اضافه وزن یا چاقی خطر ابتلا به سرطان مری، سرطان پستان پس از یائسگی، سرطان کولورکتال، سرطان آندومتر، سرطان تخمدان و موارد دیگر را افزایش می دهد.

سیر: نفس بد بو، اما فوق العاده سالم

کسی فکر می کند که نفس سیر برای شما مفید خواهد بود؟ همان ترکیبات گوگردی که باعث بدبو شدن آن می شوند نیز ممکن است از ایجاد مواد ایجاد کننده سرطان در بدن شما جلوگیری کنند، ترمیم DNA سریع شود و سلول های سرطانی را از بین ببرد.

بیشتر می خواهید؟ سیر با باکتری ها از جمله H. پیلوری (یکی از آنها که به برخی از زخم ها و سرطان معده متصل است) مبارزه می کند، و تحقیقات نشان می دهد که خطر ابتلا به سرطان معده، روده بزرگ، مری، لوزالمعده و پستان را کاهش می دهد. برای به دست آوردن بیشترین فواید، سیرها را خرد کنید و بگذارید 15 تا 20 دقیقه قبل از پختن غذا باقی بمانند. کالین دویل، MS ، RD ، مدیر عامل تغذیه و فعالیتهای بدنی در انجمن سرطان آمریکا می گوید، سیر آنزیم ها را فعال کرده و ترکیبات حاوی گوگرد را که بیشترین تأثیر محافظت را دارند، آزاد می کند.

سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که بزرگسالان روزانه تقریباً یک میخک سیر مصرف کنند تا از سلامتی بالایی برخوردار باشند.

برخی تحقیقات نشان می دهند که سیر نیروگاه خانواده آلیوم است، اما پیاز، تره فرنگی، پیاز و پیازچه نیز ممکن است از سرطان معده محافظت کنند.

سرطان حنجره , سرطان گلو

 کلم بروکلی: نیروگاه فیتوشیمیایی

مادرم همیشه می گفت کلم بروکلی بخور. حق با او بود کلم بروکلی و سایر سبزیجات گلبرگ دار مانند کلم، گل کلم حاوی مواد فیتوشیمیایی به نام گلوکوزینولاتها هستند، که آنزیم های محافظتی تولید می کنند و هنگام جویدن سبزیجات خام باعث رها شدن دیواره های سلولی آنها می شوند.

فیحی توضیح می دهد، بدن شما نیز آنزیم ها را در روده تولید می کند، و هنگامی که کلم بروکلی خام یا پخته شده از آن عبور می کند، آنزیم ها فعال می شوند.

یکی از محافظ ترین این آنزیم ها سولفورافان است. فائی که در حال مطالعه سولفورافان در جوانه کلم بروکلی و بروکلی است، می گوید: “کلم بروکلی بهترین منبع این ترکیب خاص است.” دانشمندان در حال تحقیق هستند که چگونه سولفورافان ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، از سم زدایی مواد مضر (مانند دود و سایر آلاینده های زیست محیطی) در بدن گرفته تا به عنوان نوعی ماده ضد میکروبی با حمله به باکتری H. پیلوری عمل می کند.

براساس بررسی صدها مطالعه بالینی که برای صندوق جهانی تحقیقات سرطان انجام شده، کلم بروکلی و خانواده آن در برابر سرطان های پروستات، ریه، روده بزرگ، سینه، مثانه، کبد، گردن، سر، دهان، مری و معده محافظت می کنند. و انستیتوی آمریکایی برای تحقیقات سرطان و طی مطالعات دیگر نیز به این نتیجه دست یافته اند.

پس آنچه مادرم همیشه می گفت را انجام دهید. بخار کلم بروکلی و پرتقال با سیر و روغن زیتون برای یک غذای سالم – بدون سس پنیر چرب را استفاده کنید.

تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف این خوراکی ها

 گوجه فرنگی: سلاح بالقوه علیه سرطان

رنگ قرمز در گوجه فرنگی مقاومت در برابر آبدار و رسیده بودن آن را بسیار سخت می کند – و آنها را به سلاح بالقوه ای در برابر سرطان پروستات و بیماری های قلبی تبدیل می کند. رنگ قرمز آن از یک فیتوشیمیایی به نام لیکوپن، یک آنتی اکسیدان قدرتمند، که بیشتر در گوجه فرنگی متمرکز است، ناشی می شود. مطالعات متعددی نشان می دهد که یک رژیم غذایی غنی از لیکوپن با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است.

با این حال، محققان هنوز مطمئن نیستند که آیا منابع و انواع لیکوپن بر سلول ها متفاوت عمل می کند یا خیر، آیا سایر رژیم های غذایی و شیوه زندگی در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات نقش دارند.

در آزمایش های آزمایشگاهی، لیکوپن انواع دیگر سلول های سرطانی از رشد این سلول ها، از جمله پستان، ریه و آندومتر (در پوشش رحم) جلوگیری کرده است. محققان حدس می زنند که لیکوپن سلول ها را از آسیب هایی که می تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن منجر به سرطان شود، محافظت می کند. آنها بر این باورند كه لیكوپن با دخالت در رشد غیر طبیعی سلول، رشد تومورها را متوقف می كند.

برای به دست آوردن بیشترین فایده از لیکوپن، گوجه فرنگی پخته شده یا فرآوری شده از جمله آب گوجه فرنگی و سس پیتزا میل کنید. استفاده از این مواد باعث می شود ترکیبات ضد سرطان در بدن شما بیشتر شود زیرا گرما باعث شکستن دیواره های سلولی گیاه می شود. و شامل گوجه فرنگی های فرآوری شده در ظروف با روغن مانند پیتزا و ماکارونی همراه با سس باعث افزایش لیکوپن می شود. بیشتر از این ترکیب می خواهید؟ مقداری هندوانه، گریپ فروت صورتی یا فلفل قرمز استفاده کنید.

توت فرنگی: سرشار از آنتی اکسیدان است

انواع توت ها افتخارات مبارزه با بیماری ها مانند بچه ها در ورزش غنائم را جمع می کنند: آنها فقط تکثیر می شوند. تحقیقات حاکی از محافظت احتمالی در برابر بیماری های قلبی و کاهش حافظه و همچنین سرطان است. در یک مطالعه جدید، عصاره های توت رشد سلول های سرطانی را کند کرد. عصاره توت فرنگی و تمشک سیاه بیشترین تأثیر را بر روی سلول های سرطانی روده بزرگ داشت.

توت فرنگی و تمشک سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و اسید الاژیک، یک ماده شیمیایی فیتوشیمیایی است. به نظر می رسد در تست های آزمایشگاهی، اسید الاژیک خاصیت ضد سرطانی دارد که آنزیم ها را احیا می کند، این ماده باعث ایجاد مواد سرطان زا شده و رشد تومورها را کند می کند. به نظر می رسد از بروز سرطان های پوست، مثانه، ریه، مری و پستان جلوگیری می کند. آنها همچنین حاوی فلاونوئیدها هستند که آنزیمی را که به DNA آسیب می رساند سرکوب می کند و به سرطان ریه مرتبط است. انواع دیگر توت ها، که سرشار از فلاونوئیدها هستند، سزاوار قرار گرفتن در برنامه غذایی شما هستند شامل: تمشک زغال اخته است. فاوی می گوید: زغال اخته مملو از آنتوسیانین ها است که باعث کاهش التهاب می شود و یکی از آنتی اکسیدان های قدرتمند است. وی انواع توت ها و سبزیجات گلبرگ را قوی ترین مواد محافظتی می داند.

براساس بررسی صدها مورد مطالعه بالینی انجام شده بر روی سرطان، گفت: خوردن میوه (از جمله انواع توت ها و سبزیجات) احتمالاً خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش می دهد و می تواند از بروز سرطان دهان، گلو، حنجره، مری، معده، لوزالمعده و پروستات جلوگیری کند.

هویج: بهترین ماده پخته شده

یکی از بهترین ترین سبزیجات برای دوست داشتن، هویج مملو از مواد مغذی ضد بیماری است. آنها حاوی بتاکاروتن هستند، دانشمندان معتقدند که آنتی اکسیدان ممکن است غشاهای سلولی را از آسیب سموم محافظت کرده و رشد سلول های سرطانی را کند کند. هویج ویتامین ها و فیتوشیمیایی های دیگری را که ممکن است در برابر سرطان های پستان، دهان، حلق، حنجره، مری و معده محافظت می کند، ارائه می دهد.

برخی مطالعات نشان می دهند که هویج از ایجاد سرطان دهانه رحم محافظت می کند، شاید به دلیل اینکه آنتی اکسیدان هایی را تهیه می کنند که می توانند با HPV (ویروس پاپیلوما انسانی) مبارزه کنند، که دلیل اصلی سرطان دهانه رحم است. به علاوه، هویج حاوی فالکارینول، یک سم زدای طبیعی است که ممکن است اثرات ضد التهابی داشته باشد.

دانشمندان در انگلستان دریافتند كه به موشهایی كه فلكارینول داده می شوند احتمال ابتلا به تومورهای سرطانی كمتر است.

براساس گزارشی در ژورنال کشاورزی و شیمی مواد غذایی، هویج پخته شده آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به خام تأمین می کند. اگر شما در حال پخت و پز هویج هستید، به طور کامل آنها را بپزید و بعد از اتمام این کار آنها را برش دهید. این باعث از بین رفتن مواد مغذی از جمله فالکارینول می شود و همچنین طعم شیرین تری به آنها می بخشد.

سرطان حنجره , سرطان گلو

اسفناج: یک منبع فوق العاده کاروتنوئید

شاید شنیده باشید که لوتئین، یک آنتی اکسیدان، برای چشمان شما است. تحقیقات به هیچ وجه تأیید نشده است، اما ممکن است در محافظت از سرطان نیز نقش داشته باشد.

اسفناج سرشار از لوتئین و زاكزانتین است، كاروتنوئیدها مولكول های ناپایدار به نام رادیكال های آزاد را قبل از آسیب رساندن به بدن شما حذف می كنند. آنها در اسفناج و سایر سبزیجات برگ سبز تیره یافت می شوند، و برخی از تحقیقات نشان می دهند که می توانند از سرطان دهان، مری و معده محافظت کنند. یک مطالعه NIH / AARP از بیش از 490،000 نفر نشان داد افرادی که بیشتر اسفناج می خورند، کمتر احتمال ابتلا به سرطان مری در آنها وجود دارد. برخی مطالعات نشان می دهد که کاروتنوئیدها در اسفناج و سایر مواد غذایی خطر ابتلا به سرطان تخمدان، آندومتر، ریه و کولورکتال را کاهش می دهند.

فولات و فیبر استفاده کنید، محققان فکر می کنند که ممکن است خطر ابتلا به سرطان های خاص را کاهش دهد، و شما در هر برگ سبز تیره نیروگاه تغذیه ای از این مواد را دارید. فولات به بدن شما کمک می کند سلول های جدیدی تولید کند و DNA را ترمیم کند، و برای خانم های در سن باروری بسیار مهم است زیرا می تواند از نقص لوله عصبی در جنین در حال رشد جلوگیری کند. بیشترین لوتئین را از اسفناج خام یا ملایم پخته دریافت خواهید کرد. آن را در یک سالاد، بخارپز، یا سس شده با سیر و روغن زیتون میل کنید، یا در سوپ ها هم استفاده کنید و لذت ببرید. برای تغییر ، سبزیجات یقه دار، لوبیای سوئیسی یا کاهو رومیایی جایگزین کنید. اما اسفناج بهترین گزینه است. دویل می گوید: “از میان سبزی های برگ دار، اسفناج یکی از مواد مغذی پر چرب است.”

اسفناج

غلات کامل: برای بدن مفید است

دفعه بعد که نانوایی می روید، این را به خاطر بسپارید: نان سفید غلات نمی تواند با طعم و مزه غذایی با گندم سبوس دار کامل رقابت کند. شاید شما در مورد دستورالعملهای اصلاح شده در مورد تغذیه فدرال شنیده باشید که نیمی از غلاتی که شما می خورید – برنج ، غلات و حتی چیپس – باید کامل باشد.

غلات حاوی فیبر زیادی هستند، اما ارتباط رژیم های غذایی حاوی سبزیجات و میوه ها که با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال مرتبط هستند، هنوز مشخص نیست که چگونه اجزای رژیم غذایی مانند فیبر و انواع خاصی از چربی ها بر خطر سرطان روده بزرگ اثر می گذارند. با این وجود، غلات کامل حاوی مواد دیگری هستند که می توانند با سرطان مبارزه کنند، از جمله لیگنان هاف که به عنوان آنتی اکسیدان ها و ساپونین ها عمل می کنند و می توانند سلول های سرطانی را از تکثیر حفظ کنند. به جای نان “گندم کامل”، به دنبال نانی باشید که احتمالاً حاوی دانه های تصفیه شده است. یک نان گندم کامل را که با تخم کتان یا کنجد پاشیده شده است، انتخاب کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *